Opleidingen

Opleidingen

 

The Hospitality Company BV verzorgt verschillende opleidingen en cursussen. De opleidingen die door The Hospitality Company BV worden verzorgd, zijn allen op basis van het behalen van een startkwalificatie. The Hospitality Company BV faciliteert het volledige opleidingstraject, is de “spin in het web” en communiceert met kandidaten, UWV, Gemeenten, erkende leerbedrijven en opdrachtgevers.

Opleiding Beveiliger 2

 

The Hospitality Company BV (THC) biedt in samenwerking met UWV en Gemeenten kandidaten, die in een uitkeringssituatie zitten (WW, Participatiewet), maar ook voor particuliere kandidaten de opleiding Beveiliger MBO niveau 2 aan.

De duur van het traject bedragt 6 tot 9 maanden. Na een positieve afronding krijgt de kandidaat een baan, de baangarantie.

De opleiding bestaat uit twee componenten, namelijk het theoriecomponent en het praktijkcomponent.

Voor het theorie component moeten de kandidaten drie MBO vakken afronden; Nederlands, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap en 3 beveiligingsvakken, die geëxamineerd worden door het SVPB; Beveiligen van Gebouwen, Wettelijke Kaders en Waarneming.

Ook vindt er een praktijkcomponent plaats. Gedurende 6 tot 9 maanden voorziet THC alle kandidaten van een passende stageplek bij een erkend leerbedrijf. De praktijkopleiders van het leerbedrijf bepalen of een kandidaat klaar is voor het praktijkexamen, doormiddel van beoordelingen die vastgelegd worden in het praktijkwerkboek. Het praktijkexamen wordt afgenomen door het SVPB.

 

THC maakt gebruik van de crebo-code (erkenning voor oa MBO opleiding) van NTI en zet eigen docenten (met onderwijsbevoegdheid) in om de theorielessen te verzorgen. De kandidaten krijgen dus een volledige begeleiding. Daarnaast heeft de kandidaat nog eens de mogelijkheid om via een digitale leeromgeving oefeningen, oefentoetsen te maken en om vragen te stellen aan deskundigen van NTI. THC biedt hierdoor een digitale begeleiding en een begeleiding door docenten op locatie, een volledig pakket i.s.m. NTI. THC biedt een rooster, waarin flexibele instroom mogelijk is. Maandelijks kunnen kandidaten instromen.

De opleiding Beveiliger 2 is een competentie gerichte opleiding, de kandidaat bepaald hierdoor zelf de duur van zijn/haar opleiding. De duur van de trajecten is kandidaatafhankelijk (maatwerk). De basisduur van de opleiding is 6 tot 9 maanden. Echter, hierbij moet wel aangegeven worden dat het volledig opleidingstraject Beveiliger 2 reeds is teruggebracht van 2 jaar naar een traject van 6 tot 9 maanden.

 

Opleiding tot Kok

 

The Hospitality Company BV (verder te noemen THC) biedt in samenwerking met o.a. UWV en Gemeenten kandidaten, die in een uitkeringssituatie zitten (WW, Participatiewet) de opleiding Kok MBO niveau 2 aan.

Kandidaten krijgen vanuit UWV en Gemeente maximaal 12 maanden, duur traject UWV: 9 tot 12 maanden, de tijd om de opleiding positief af te ronden. Na een positieve afronding krijgt de kandidaat een baan.

De opleiding bestaat uit twee componenten, namelijk het theoriecomponent en het praktijkcomponent. Het theoriecomponent wordt verzorgd door THC in samenwerking met SVO vakopleiding Food:

•Techniek: snij- en bereidingstechnieken

•Vers: werken met versproducten.

•Bereiden: salades, marinades en dressings, koude en warme voorgerechten, soepen, vlees en vis, schaal-en schelpdieren, groenten en compotes, warme en koude nagerechten.

•Functioneren: werkhouding en instelling.

•Productkennis

•Bedrijfsbezoeken

Gedurende 9 tot 12 maanden voorziet THC alle kandidaten van een passende stageplek bij een Erkend Leerberijf. De praktijkopleiders van het Erkende leerbedrijf, in overleg met THC, bepalen of een kandidaat klaar is voor het praktijkexamen, doormiddel van beoordelingen die vastgelegd worden in het praktijkwerkboek. Het theorie-examen en het praktijkexamen wordt centraal afgenomen.

 

THC werkt voor het opleidingstraject Kok MBO niveau 2 samen met SVO Vakopleiding Food. De theorielessen worden verzorgd door de docenten van SVO Vakopleiding Food. De kandidaten krijgen dus een volledige begeleiding.

De opleiding Kok is een competentie gerichte opleiding, de kandidaat bepaald hierdoor zelf de duur van zijn/haar opleiding. De duur van de trajecten is kandidaat-afhankelijk (maatwerk). De basisduur van de opleiding is 9 tot 12 maanden.

Na het behalen van het diploma Kok MBO niveau 2 kan men doorstromen naar Zelfstandig werkend kok MBO niveau 3.

 

Follow Us